Prodaja lazne sminke / kozmetike sa Aliexpressa - Fake makeup

15:22:00



Zdravo svima. Da li Vam stvari sa ovih fotografija izgledaju poznato? Mozda ste ih videli na instagramu? Ili vec posedujete neke od njih? Da li Vam je poznato njihovo poreklo i sastav ili ste ih kupili da drugaricama kazete kako koristite samo M.A.C? Ako jeste, dobro se zapitajte sta stavljate na svoje lice i kako stetite svome zdravlju!





Danas se bavim jednom vrlo ozbiljnom temom tj. pisacu o necemu sto me muci vec jako dugo vremena. Sigurno ste se i Vi sa time susreli na drustvenim mrezama, instagramu i fejsbuku posebno, a to je prodaja raznih laznih M.A.C., Naked, The Balm i drugih kozmetickih proizvoda po astronomskim cenama.







Odkad imam profil na instagramu dodaju me raznorazni preprodavci nudeci Naked 1, 2, 3 pa cak i 4, 5, 6, 7, 8 (koje ni ne postoje!!!!!!) za tricavih 1000-2000 dinara...sta je to za kinesku paletu koja je napravljena od bog zna cega?!?!?!
Na njihovu nesrecu ja sam neko ko je vrlo dobro upoznat sa cenama originala najpoznatijih kozmetickih kuca i sa kozmetickim trendovima, ali vecina ljudi nije zato kupuju tu vrlo stetnu sminku po cenama koje su nekoliko puta vece od onih na Aliexpressu ili na nekim drugim kineskim sajtovima odakle je nabavljaju. Necete verovati sta su sve Kinezi iskopirali, M.A.C, Nars, Dior, Urban Decay, Lancome, Chanel, The Balm, ABH, Lorac, Too Faced, Benefit, ColorPop, BH Cosmetics, you named it, they have it!
Postavicu slike gde cete videti cenu tih proizvoda na sajtu i kod nasih preprodavaca, to je da ne poverujete. Nije mi samo jasno kako oni  nocu spavaju? Kako ih ne grize savest sto vrlo opasnu sminku prodaju mladim i naivnim devojkama? A i kako se te devojke ne informisu malo o stvarima koje kupuju... kad vec ne znas za neki brend, idi na njihov zvanicni sajt, pogledaj cene, sastav, karakteristike... ne kupuj samo zato sto pise M.A.C. Zar nije bolje koistiti Auru, Avon, Oriflame, Esencce, Farmasi, Catrice, Astor ili stedeti neko vreme pa uloziti u Loreal, Maybelline, Max Factor, Rimmel sminku, nego kupiti kinesku Naked 2,3 itd. za 1000-2000 dinara, kada original kosta oko 50$. Zar nije bolje kupiti Rimmel ruz za oko 500-600 dinara nego lazni MAC za 800 u cijem su  sastavu razne opasne i stetne materije i koji nije dermatoloski testiran?

Ovo su samo neki od primera po kojim cenama se prodaju kineske kopije...











































 I sa cetkicama je ista stvar...









Cene na sajtu su u americkim dolarima, danasnji kurs (08.05.2016) jeste 107 dinara = 1$ 
Izracunajte koliko naplacuju kopije opasne po zdravlje. Jos nesto imajete na umu, vecina prodavaca na Aliexpressu nudi opciju Free shipping to Serbia, tako da ovi preprodavci ne placaju nikakvu postarinu za ove proizvode sem one da sa carine paket dodje na njihovu adresu.

Mnogi nece da kupuju kinesku garderobu zato sto je bas to, "kineska", ali na lice stavljaju kineske korektore koji na Aliexpressu kostaju 2 evra a oni in kupuju za 700-1000 dinara. Zar niste svesne, sve Vi koje to kupujete, sta stavljate na lice? Da mozete dobiti razna kozna oboljenja, alergije, infekcije?  Ta kozmetika se proizvodi na ovakvim mestima...




A najcesce prodaje na ovakvim, sirom Azije...



"Kina je definitivno svetska prestonica plagijata. Iz Kine nam dolaze falsifikati tasni, satova, elektronskih uredjaja koji izgledaju identicno kao i realna roba. Ali kada je u pitanju sminka, parfemi i proizvodi za negu koze ovi proizvodi predstavljaju pravu opsanost. Ziva, olovo, cijanid, pa cak i ljudski urin i izmet pacova se cesto nalaze u falsifikovanim kozmetickim proizvodima napravljenim u Kini. Nivo toksina u nekim od ovih proizvoda su doveli do ozbiljnih alergijskih reakcija ukljucujuci osip i opekotine kao i do dugorocnih zdravstvenih problema kao sto su visok pritisak i neplodnost." (tekst preuzet sa interneta; moj prevod)

Na kraju samo zelim da se svi zapitate, DA LI JE VREDNO? 






O ovoj temi mozete vise procitati ovde:






   




You Might Also Like

10 коментара

  1. Анониман8. мај 2016. 22:01

    Prije par dana sam naisla na instagram profil neke djevojcice koja pise 'recenzije'. Pisala je o fake Mary Lou highlighteru narucenom online za 2-3 dolara. Ja sam joj skrenula paznju da je to lazno, stetno i lose po zdravlje na sta je ona odgovorila 'kao sto vidis ziva sam'. Najgore je sto mnogi kupuju sminku radi tog 'imena'.. Uzas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, to je cesto njihova reakcija. Ili "koristila sam par puta i nista se nije desilo".
      Kompleksi, kompleksi...
      Hvala na komentaru.

      Избриши
  2. Moja prijateljica je kupila tako dior paleticu od cetiri senke,otisla sam da vidim,ispod povrsine senke ako se zagrebe je obican gips.Platila je ekstremno jer prosto nije znala.Treba vise ovakvih postova,da ne bi kupovale pogotovo mladje generacije samo zato sto je to ime.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo je to razlog zbog kojeg sam se odlucila da pisem o ovoj temi. Mnogima se nije dopalo jer istina boli. Ali smatram da sam ucinila dobro delo ako makar jedna osoba odustane od kupovine tog smeca. Hvala ti na komentaru.

      Избриши
  3. Fascinantno je koliko brzo su uspeli da iskopiraju Kylie J lip kitove :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brzinom svetlosti :D
      Peanut Butter and Jelly paletu su kopirali za nedelju dana. Kod njih kosta oko 20$. :D
      Hvala na komantaru.

      Избриши
  4. HVALA BOGU,pa i neko napisao nesto za ovu temu,vec neko vreme gledam po fejsu i instagramu i nije mi dobro..Nadam se da ce sve devojke koje kupuju fejk sminke ovo procitati i konacno prihvatiti cinjenicu da na tome nije nista dobro.Svaka cast devojko!

    http://www.verondzaa.blogspot.sk

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Veronika, drago mi je sto tako mislis i sto ti se ovaj post dopao. I ja se nadam da ce se sto vise devojaka opametiti kada je ovakva kupovina u pitanju. Hvala na komentaru.

      Избриши

Popular Posts

Укупно приказа странице

Flickr Images